Volume: 2 Issue: 2, 12/25/22

Year: 2022

Uluslararası Eşitlik Politikası Dergisi, Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği tarafından yayınlanmaktadır. Açık erişimli, bilimsel değerlendirme sürecine dayalı ve yılda iki defa yayınlanan elektronik uluslararası bir akademik dergidir. Eşitlik ve kapsayıcılık olmak üzere sosyal bilimlerin tüm alanlarında çalışma yapan bilim insanlarının, araştırmacıların, öğrencilerin bilgi ve birikimlerini, bulgu ve görüşlerini, yöntem ve yaklaşımlarını değerlendirdikleri, görüş ve önerilerini paylaştıkları ortak, bilimsel bir platform oluşturarak; bu sayede, sosyal bilimlerin her alanındaki çalışmalara ulusal ve uluslararası düzeyde katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.

Uluslararası Eşitlik Politikası Dergisi yayın hayatına 2021 yılında Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği bünyesinde başlamıştır. Dergimiz, sosyal bilimlerin; siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, hukuk, uluslararası ilişkiler, sosyal politika ve çalışma ilişkileri, uluslararası ticaret, davranış bilimleri, tarih, coğrafya, edebiyat, felsefe, sosyoloji, arkeoloji, antropoloji, toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları gibi birçok alanda disiplinlerarası ve akademik niteliklere sahip çalışmaları yayınlamaktadır. Dergide kuramsal ve analitik özgün çalışmaların yanı sıra kitap incelemelerine de yer verilmektedir. Derginin yayın dili Türkçe ve İngilizce olup, diğer dillerde de yazım kurallarına uygun hazırlanmış olması koşuluyla değerlendirmeye yayın kabul edilmektedir. 

Dergiye gönderilen makaleler daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış ve yayımına karar verilmemiş olmalıdır.

1. Başlık: Makalenin İçeriği ile uyumlu, içeriği en iyi ifade eden bir başlık olmalı ve koyu harflerle 14 Punto Times New Roman Her Sözcüğü Büyük Harfle yazılmalıdır.

2. Yazar adı ve kurum bilgileri: Sisteme yüklenecek olan çalışma hakemlere gideceğinden dolayı yazar ad ve kurum bilgileri yazılmamalıdır. Yazı yayınlanması için onay aldıktan sonra son şekliyle yüklenmeden önce Ad-Soyad, Kurum Bilgileri (TR&ENG), email ve Orcid ID şablonda belirtildiği üzere yazılmalıdır.

3. Özet: Makalenin başında, konuyu kısa ve öz biçimde ifade eden ve en az 250 en fazla 500 kelimeden oluşan Türkçe-İngilizce özet bulunmalıdır. Özet içinde, yararlanılan kaynaklara, şekil ve çizelge numaralarına değinilmemelidir.

4. Anahtar Kelimeler: Özetin altında en az 3 ve en çok 5 sözcükten oluşan anahtar kelimeler mutlaka verilmelidir. Anahtar kelimelerin Her Sözcüğü Büyük Harfle yazılmalıdır ve aralarında virgül kullanılmalıdır.

5. Ana Metin: Gönderilen yazılar resim, şekil, harita vb. ekleri de dâhil olmak üzere 35 dergi sayfasını (8,000 sözcük) aşmamalıdır. Dergiye gönderilecek yazılar A4 boyutlarında beyaz kâğıda üst, alt, sağ ve sol taraflardan 2,5 cm boşluk bırakılarak “en az, 6 nk” satır aralıklı, iki yana dayalı, satır sonu tirelemesiz ve 12 punto “Times New Roman” yazı karakteri kullanılarak yazılmalıdır. Bununla birlikte, gönderilen tablo, şekil, resim, grafik ve benzerlerinin derginin sayfa boyutları dışına taşmaması ve daha kolay kullanılmaları için 12×17 cm’lik alanı aşmaması gerekir. Bu nedenle tablo, şekil, resim, grafik vb. unsurlarda daha küçük punto ve tek aralık kullanılabilir. Dipnot ve kaynakça gösteriminde “APA” sistemi kullanılacaktır.

6. Bölüm Başlıkları: Makalede, içerik ile uyumu sağlamak kaydıyla ana, ara ve alt başlıklar kullanılabilir. Bu başlıklar Her Sözcüğü Büyük Harfle yazılmalıdır.

7. Tablolar ve Şekiller: Tabloların numarası ve başlığı bulunmalıdır. Dergiye gönderilen tablo, şekil, resim, grafik ve benzerlerinin derginin sayfa boyutları dışına taşmaması ve daha kolay kullanılmaları için 12×17 cm’lik alanı aşmaması gerekir. Bu nedenle tablo, şekil, resim, grafik vb. unsurlarda daha küçük punto ve tek aralık kullanılabilir.

8. Resimler: Yüksek çözünürlüklü, baskı kalitesinde taranmış halde makaleye ek olarak gönderilmelidir. Resim adlandırmalarında, şekil ve çizelgelerdeki kurallara uyulmalıdır.

Şekil, çizelge ve resimler toplam 10 sayfayı (yazının üçte birini) aşmamalıdır. Teknik imkâna sahip yazarlar, şekil, çizelge ve resimleri aynen basılabilecek nitelikte olmak şartı ile metin içindeki yerlerine yerleştirebilirler.

9. Alıntı ve Göndermeler: Doğrudan alıntılar tırnak içinde verilmelidir. 3 satırdan az alıntılar satır arasında; 3 satırdan uzun alıntılar satırın sağından ve solundan 1.5 cm içeride, blok hâlinde ve 1.5 satır aralığıyla 10 punto olarak yazılmalıdır. Dipnot kullanımından mümkün olduğunca kaçınılmalı, yalnız açıklamalar için başvurulmalı ve (Office Word) otomatik numaralandırma yoluna gidilmelidir.


Etik İlkeler ve Yayın Politikası

Uluslararası Eşitlik Politikası Dergisi sadece akademik amaçlar için kurulmuş bir dergidir ve yazarlardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Makalelerinizi uepd@esitlikvekapsayicilikagi.org mail adresine göndermeniz gerekmektedir.

Makalelerin kabul edilebilmesi için en fazla yüzde 20 (intihal) benzerlik içermesi gerekmektedir.

Makaleler alanında uzman ve eser sahibi iki akademisyen tarafından değerlendirilmektedir. Yalnızca 2/2 kabul alan makaleler dergide yayımlanmaktadır. 1/1 durumunda ise, makale, 3. bir hakeme gönderilmektedir.

Kitap incelemesi türündeki makaleler için tek bir hakem görüşü yeterlidir.

Herhangi bir etnik, dini ya da farklı sosyal gruba yönelik nefret söylemleri içeren yayınlara Uluslararası Eşitlik Politikaları Dergisi'nde yer verilmemektedir. 

Uluslararası Eşitlik Politikaları Dergisi sadece akademik amaçlar için kurulmuş bir dergidir ve yazarlardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir.